Gizlilik ve Çerez Politikası

Gizlilik hakkındaki endişelerinize saygılıyız ve sizinle sahip olduğumuz ilişkiye değer veriyoruz. Aydınlatma Metni’ne ilaveten sunduğumuz bu Gizlilik ve Çerez Politikası, müşterilerimizden hangi tür kişisel veriler topladığımızı, bu verileri nasıl kullandığımızı, kiminle paylaştığımızı ve müşterilerimizin bu verileri nasıl kullandığımız konusunda ilave bilgiler vermektedir. Aynı zamanda verilerin güvenliğini korumak için aldığımız tedbirleri, ne kadar süre ile muhafaza ettiğimizi ve güvenlik çalışmalarımız hakkında müşterilerimizin bizimle nasıl iletişime geçebileceği ve haklarını nasıl kullanacağı tanımlanmıştır.

Veri sorumlunuz, Elca Kozmetik Limited Şti.’dir. Bu Gizlilik ve Çerez Politikası amaçları nedeniyle veri sorumlusu sıfatını haiz yasal kuruluşlara ilişkin detaylı bilgi websitemizin “Bizimle İletişime Geçmek İçin” bölümünde yer almaktadır. Aşağıda yer alan linklerden birine tıklayarak belirtilen bölüme geçiş yapabilirsiniz.

Topladığımız Veriler Tarafımıza Sağladığınız Veriler Verileri Nasıl Kullanıyoruz Veri Kullanımımızın Hukuki Dayanağı Otomatik Yollardan Topladığımız Veriler Kullandığımız Teknolojiler İnternet Sitesinin Çalışması İçin Gerekli Dahili Çerezler Üçüncü Taraf İnternet Analiz Çerezleri Üçüncü Taraf Hedefli Reklam Çerezleri İnternet Sitesinin Etkileşimini Geliştirmeye Yönelik Üçüncü Taraf Çerezleri Çerezlerinizi Nasıl Yönetebilirsiniz? Hedefli Reklam Paylaştığımız Veriler Haklarınız ve Seçenekleriniz Veri Aktarımları Veri Depolama Kişisel Verilerinizi Nasıl Koruyoruz Diğer İnternet Sitelerine Bağlantılar Gizlilik Politikamıza İlişkin Güncellemeler Bizimle İletişime Geçmek İçin

Topladığımız Veriler

^ Başa Dön

Muhtelif kaynaklardan sizinle ilgili kişisel veriler temin edebiliriz. Bu verileri, mağazalarımızı, anlaşmalı satış noktalarımızı, çeşitli parfümerilerde bulunan kiosklarımızı ya da şirketimize ait internet sitemizi ziyaret ettiğinizde, sosyal medya platformlarımızdan, telefonunuza indirdiğiniz mobil uygulamalarımızla (Apple iOS veya Android aracılığıyla) bağlantılı olarak veya etkinliklerimizden birinde verdiğinizde toplayabiliriz.

Tarafımıza Sağlandığınız Veriler

^ Başa Dön

Alışveriş yapmak ya da bir teklif veya promosyona katılmak için internet sitemiz, mağazalarımız, anlaşmalı satış noktalarımız, çeşitli parfümerilerde bulunan kiosklarımız, sosyal medya ağlarımız ya da mobil uygulamalarımızın birinden gibi birkaç yoldan bize kişisel verilerinizi vermeyi seçebilirsiniz. Tarafımıza verdiğiniz kişisel veri türleri aşağıdakileri içerebilir:

Yukarıda belirtmiş olduğumuz verilerle beraber Aydınlatma Metni’mizde yer alan diğer verilerinizi de toplayabiliriz.

Verileri Nasıl Kullanıyoruz

^ Başa Dön

Tarafımıza sağlanan bilgileri aşağıdaki amaçlar için (Aydınlatma Metni’mizde belirtildiği üzere gerekli hukuki sebebin varlığı hallerinde) kullanabiliriz:

  • Size promosyon malzemeleri veya diğer haberleşmeleri göndermek (açık rızanızın bulunması halinde),
  • Talep ettiğiniz ürünleri veya hizmetleri sağlamak,
  • İnternet üzerindeki ve mağazalarımızdaki alışveriş geçmişinize ulaşmak dahil çevrimiçi hesabınızı oluşturmak ve yönetmek,
  • Reklamlarımızı isteklerinize göre düzenlemek, size uygun kozmetik ürünleri bulmak ve pazarlama faaliyetlerimizi daha verimli kılmak amacıyla bize sağladığınız bilgiler ile size özel bir profil hazırlamak,
  • Ürün seçiminiz için size destek olmak,
  • Sorularınızı ve şikayetlerinizi cevaplandırmak,
  • Pazarlama faaliyetlerimiz kapsamında ürünlere ilişkin değerlendirmelerinizi analiz etmek,
  • Özel etkinlikler, yarışmalar, çekilişler programlar, anketler ve diğer teklifleri ile ilgili sizinle iletişime geçmek ve bunlara katılımınızı idare etmek,
  • Sosyal medya hesaplarımız veya mobil uygulamalarımız hakkında sizinle iletişime geçmek ve satış ve pazarlama faaliyetlerimizi yürütmek,
  • Satış ve pazarlamaya ilişkin faaliyetlerimizi yürütmek, değerlendirmek ve geliştirmek (yeni ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi; hizmetlerimizin zenginleştirilmesi ve ilerletilmesi, haberleşmelerimizin yönetilmesi; ürünlerimizin analizi, veri analizlerinin yapılması ve muhasebe, denetim ve diğer dahili işlevlerin yerine getirilmesi de dahil)
  • Türk Hukuku kapsamında yasal gerekliliklere uymak.

Kişisel verilerinizi, Aydınlatma Metni’mizde geçen diğer amaçlarla da işleyebilmekteyiz.

Veri Kullanımımızın Hukuki Dayanağı

^ Başa Dön

Yukarıda belirttiğimiz amaçlar için bize sağladığınız verilerinizin hukuki dayanakları (ör: açık rıza, sözleşmenin ifası, meşru menfaat) Aydınlatma Metni’mizde açıklanmıştır.

Otomatik Yollardan Topladığımız Veriler

^ Başa Dön

Bu siteyi ziyaret ettiğinizde, online reklamlarımızı (üçüncü taraf internet sitelerindeki reklamlarımız da dahil), sosyal medya hesaplarımızı veya mobil uygulamalarımızdan birini indirip kullandığınızda (eğer varsa), cihazınız ya da kullanımınızla ilgili bazı bilgileri otomatik yollardan veya çerezler, ağ sağlayıcı kayıtları ve ağ işaretçileri gibi teknolojileri kullanarak toplayabiliriz. Örneğin, mobil uygulamalarımızdan birini kullanıyorsanız, o mobil uygulama içerisindeki bazı özellikleri ve işlevleri sunmak için benzersiz cihaz tanımlayıcınızı (veya başka bir aygıt tanımlayıcı) ve/veya coğrafi konum verilerinizi toplayabiliriz. Aşağıda daha ayrıntılı olarak belirtildiği gibi, çeşitli web tabanlı teknolojileri kullanarak kullanımınız ve tarama alışkanlıklarınız hakkında bilgiler toplayabiliriz.

Size kolaylık olması adına, mobil uygulamalarımızda (eğer varsa) uygulamaya her erişmek istediğinizde şifrenizi girmemeniz için uygulamada oturumunuzun açık olarak kalmasına imkân sağlayan bir fonksiyon bulunabilir. Uygulamada oturumunuzun açık kalması seçeneğini seçerseniz, mobil cihazınıza erişimi olan herhangi birinin uygulamaya erişebileceğinden ve mobil hesabınızda değişiklik yapabileceğinden ve hesabınız üzerinden satın alma işlemi gerçekleştirebileceğinden haberdar olmanız gerekmektedir. Bu nedenle, mobil cihazınızdaki uygulama üzerinde oturumunuzun açık kalması seçeneğini seçerseniz, mobil cihazınızı ve hesabınızı yetkisiz erişim ve kullanımdan korumak amacıyla mobil cihazınızın şifre ile kilitleme güvenlik özelliğini aktif hale getirmenizi tavsiye ederiz.

Kullandığımız Teknolojiler

^ Başa Dön

Çerezler, internet sitelerinin bilgisayarınıza veya internete bağlı başkaca cihazlara eşsiz bir şekilde tarayıcınızı tanımlamak için ya da tarayıcınızda veri veya ayar depolamak için gönderdiği küçük metin dosyalarıdır.
İnternet sitemizde aşağıdaki çerez türleri bulunmaktadır.

İnternet Sitesinin Çalışması İçin Gerekli Dahili Çerezler
^ Başa Dön

İnternet sitemizin en iyi şekilde çalışmasına yardım etmesi amacıyla birinci taraf çerezleri kullanıyoruz. Bu çerezleri almaktan vazgeçebilir ve tarayıcı ayarlarınızdan etkisiz kılabilirsiniz. Bu çerezler olmadan kullanıcı tecrübenizin etkilenebileceğini lütfen göz önünde bulundurunuz. 

Web sunucularımız, çerezler aracılığıyla veri elde etmekle birlikte, işletim sistemi türünüzü, tarayıcı türünüzü, domain’inizi ve başkaca sistem ayarlarınızı ve sisteminizin kullandığı dil seçeneği ile cihazınızın bulunduğu ülke ve zaman dilimi gibi detayları loglayabilir. Internet sunucu logları sizi internet sitemize bağlayan internet sitesinin adresi ve internete bağlanmak için kullandığınız cihazın IP adresi gibi verileri kaydedebilir. Hangi internet sunucularının bu verileri topladığını kontrol edebilmeniz için internet sayfalarımıza “ağ işaretleri” adında yer etiketleri yerleştirebiliriz. Bunlar internet sayfalarını belirli internet sunucularına ve onların çerezlerine bağlayan bilgisayar direktifleridir.

Üçüncü Taraf İnternet Analiz Çerezleri
^ Başa Dön

İnternet sitemizde Coremetrics ve/veya Adobe Site Catayst ve/veya Google Analytics gibi üçüncü taraf internet analiz servislerini kullanabiliriz. Bu hizmetleri veren hizmet sağlayıcıları veri (IP adresi gibi) toplamak ve ziyaretçilerimizin internet sitemizi nasıl kullandıklarını analiz etmemize yardım etmek için çerezler, internet sunucu logları ve ağ işaretleri gibi teknolojileri kullanmaktadır. Bu tedarikçiler internet site ziyaretçilerimizi analiz etmek için internet sitesinde bulunan çerezleri (Google Analytics çerezi gibi) ve üçüncü taraf internet sitelerinde yer alan çerezleri (Google reklam çerezleri gibi) veya başka üçüncü taraf belirleyicilerini kullanmaktadır. İnternet sitemizi ilk kez ziyaret ettiğinizde bir çerez bayrağı, kullanılan analiz teknolojileri hakkında sizi bilgilendirecektir. Bu teknolojiler yalnızca onları kabul ettiğinizde veya siteyi kullanmaya devam ettiğinizde kullanılacaktır.

İnternet sitesindeki tarama aktivitelerinizi analiz eden bu analiz hizmetlerinin yeteneğini etkisiz hale getirebilirsiniz. Çerez tercihlerinizi değiştirmeniz, aşağıda belirtildiği gibi, bu internet sitesinin bazı işlevlerini etkisiz hale getirebilir. İnternet analizi hizmeti hakkında ve internet sitemizdeki koleksiyonları hakkında daha fazla bilgi almak için:

Üçüncü Taraf Hedefli Reklam Çerezleri
^ Başa Dön

Üçüncü taraf reklam ağlarıyla sözleşme yapabiliriz. Bu üçüncü taraf reklam ağları, IP adresleri ve başka veriler çerezle, web sunucusu kayıtları, internet sitemizdeki ağ gösterim takip kodları, e-postalar, üçüncü taraf internet siteleri ve e-postaları ve üçüncü taraf internet sitelerine yerleştirdiğimiz reklamlar vasıtasıyla toplayabilmektedir. Bu reklam ağları bu verileri hakkınızda bir profil oluşturmak ve ilgilerinize özel düzenlenmiş ürün ve hizmetler hakkında reklam sağlamak amacıyla kullanmaktadırlar. Bu reklamları internet sitelerimizde ve başka internet sitelerinde görebilirsiniz. Bu prosedür, pazarlama çabalarımızı yönetmek ve takibini yapmak için bize yardımcı olmaktadır. İnternet sitemizi ilk kez ziyaret ettiğinizde bir çerez bayrağı, kullanılan pazarlama teknolojileri hakkında sizi bilgilendirecektir. Bu teknolojiler yalnızca onları kabul ettiğinizde veya siteyi kullanmaya devam ettiğinizde kullanılacaktır. Çerez ayarlarınızı, her zaman buraya tıklayarak http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp ve bu pazarlama ağının vazgeçme talimatlarını takip ederek değiştirebilirsiniz. 
İlgi bazlı pazarlama hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için, bu linkten https://www.aboutads.info/choices Dijital Pazarlama Birliği’ni veya bu linkten  https://www.networkadvertising.org/choices Ağ Pazarlama Girişimi’ni ziyaret edebilirsiniz.

İnternet Sitesinin Etkileşimini Geliştirmeye Yönelik Üçüncü Taraf Çerezleri
^ Başa Dön

Bu internet sitesi Facebook, Twitter, Pinterest ve Instagram, Tweet Listeleri (Twitter) için sosyal medya paylaşım butonları ve internet sitesinde paylaşılan videoları (Youtube) dahil üçüncü taraf hizmetlerini destekleyebilir. Bu özellikler, sayılan hizmetler tarafından direkt olarak cihazınız üzerinde kurulmuş üçüncü taraf çerezleri kullanmaktadır İnternet sitemizi ilk kez ziyaret ettiğinizde bir çerez bayrağı, kullanılan çerezler hakkında sizi bilgilendirecektir. Bu teknolojiler yalnızca onları kabul ettiğinizde veya siteyi kullanmaya devam ettiğinizde kullanılacaktır.

Çerezlerinizi Nasıl Yönetebilirsiniz?
^ Başa Dön

İnternet sitesinde belirli amaçlar için kullanılan çerezleri kabul edip etmeme hakkına sahipsiniz. Bu çerezleri almaktan vazgeçebilir ve aşağıda belirtildiği üzere etkisiz hale getirebilirsiniz. Bu çerezler olmadan kullanıcı tecrübenizin etkilenebileceğini lütfen göz önünde bulundurunuz. 

Çerez ayarlarınızı istediğiniz her zaman değiştirebilirsiniz, bu çerezleri kabul veya reddetmek için aşağıdaki çerez kontrol aracına tıklayabilirsiniz.

İnternet Sitesi Çerezlerini Yönetin

Tarayıcınızın belirli türdeki çerezleri reddetmesi veya bu çerezleri kabul etmeden önce sizi bilgilendirmesi için ayarlarınızı değiştirebilirsiniz. Ayarlarınızı ve çerezlerinizi değiştirme prosedürü tarayıcıdan tarayıcıya değişiklik göstermektedir. İhtiyacınız olursa, tarayıcınızda bulunan yardım özelliğini kullanabilir veya aşağıdaki linklere tıklayarak tarayıcınızın kullanım kılavuzuna ulaşabilirsiniz.

  • Internet Explorer
  • Mozilla Firefox
  • Google Chrome
  • Safari

Çerezler hakkında daha fazla bilgi için https://www.allaboutcookies.org bağlantısını ziyaret edebilirsiniz.

Hedefli Reklam

^ Başa Dön

Sizlere ilginize göre reklam gösterebilmek için Google, Facebook ve Pinterest gibi sosyal ağlar tarafından yönetilen platformlar da dahil, üçüncü taraf platformları kullanabiliriz. E-mail adresinizi, telefon numaranızı veya başka bir verinizi üçüncü tarafların kendi platformlarındaki bir kullanıcı ile veya sizden topladıkları herhangi bir veri ile eşleştirebileceği eşsiz bir değere dönüştürebiliriz. Bu eşleştirme bu platformlarda size ilginize göre reklam gösterilmesini sağlamaktadır. Bu reklamları almaktan vazgeçmek için aşağıdaki çerez kontrol aracına tıklayarak ve “hedef” seçimini kaldırarak tercihlerinizi değiştirmeniz gerekmektedir. Bu tür platformların kendilerine özel ve incelemenizi tavsiye ettiğiniz gizlilik bildirimleri veya politikaları olabilir.

Paylaştığımız Veriler

^ Başa Dön

Kişisel veri paylaşımlarımıza ilişkin detaylar Aydınlatma Metni’nde belirtilmiştir.

Cep Telefonu Mesajı
Cep telefonunuza gönderdiğimiz mesajlar açık rızanız ve elektronik ticari ileti izniniz çerçevesinde gönderilmektedir. Detaylar için Aydınlatma Metni’miz, Açık Rıza Metni’miz ve Elektronik Ticari İleti İzin Metni’mize bakabilirsiniz.

Anlık Bildirim ve Uygulama İçi Bildirim ve Güncellemeler

Mobil uygulamalarımızdan birini indirdiğinizde (eğer varsa), mobil cihazınızda bu mobil uygulama ile ilgili olacak anlık bildirimleri alabilmek için tercih yapacağınız bir seçenek sunabiliriz. Bu anlık bildirimler ürünlerimiz ve hizmetlerimize ilişkin kampanya iletişimleri içerebilir. Mobil uygulamamızı indirdikten sonra mobil cihazınızın ayarlarını değiştirerek anlık bildirimleri almaktan vazgeçebilirsiniz. Anlık bildirimleri almaktan vazgeçmeniz e-posta iletişimleri gibi başkaca iletişimleri etkilemeyecektir. Mobil uygulamamız üzerinden ürünlerimiz veya hizmetlerimiz veya hesaplarınız hakkında bildirim ve güncelleme alabilirsiniz. Bu bildirim veya güncellemeleri almaktan vazgeçmek için mobil uygulamamızı mobil cihazınızdan kaldırabilirsiniz.

Haklarınız ve Seçenekleriniz

^ Başa Dön

Sizden topladığımız kişisel verilerinizle bağlantılı olarak bazı hak ve seçimleriniz bulunmaktadır. Tercihlerinizi güncellemek, bilgilerinizin posta, e-posta ya da SMS listelerinden kaldırılmasını istemek veya bir talep sunmak için lütfen bizlerle aşağıda belirtilen şekilde irtibat kurunuz.

  • E-Postalardan Çıkma Opsiyonu

Herhangi bir zamanda, bize, bizden aldığınız pazarlama e-postalarındaki üyelikten çıkma bağlantısına tıklayarak veya müşteri hizmetlerimiz üzerinden bizimle irtibat kurarak, tarafınıza e-posta yoluyla pazarlama iletişimi göndermememizi belirtebilirsiniz.

  • Cep Telefonu Mesajlarından Çıkma Opsiyonu

Cep telefonu mesajlarını almayı durdurmak için mesajda belirtildiği gibi kısa kodu yazarak 3618’e gönderebilirsiniz.

  • Rızanın Geri Alınması

Bizlere daha önce verdiğiniz rızanızı aşağıda belirtilen şekillerde bizimle iletişime geçerek geri alabilirsiniz. Bu durum, rızanızın geri alınmasından önce rızanıza dayalı olarak temin edilen verilerinizin kullanımının hukuka uygunluğuna etki etmemektedir.

  • Kişisel Verilerin Gözden Geçirilmesi, Güncellenmesi veya Silinmesi veya Kullanımının Sınırlandırılması yahut İtiraz Edilmesi

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili diğer mevzuatlar kapsamında uygun görüldüğü şekilde, hakkınızda tuttuğumuz kişisel verilerinize erişme, düzeltilmesini veya silinmesini yahut bu verilerin kullanımının sınırlandırılmasını talep etme hakkınız bulunmaktadır.  Söz konusu haklarınıza ilişkin detaylar için Aydınlatma Metni’mizi inceleyiniz.

Veri Aktarımları

^ Başa Dön

Kişisel veri paylaşımlarımıza ilişkin detaylar Aydınlatma Metni’nde belirtilmiştir.

Veri Depolama

^ Başa Dön

Sağladığınız kişisel verilerinizi ilişkimiz süresince ve standart silme rutinlerimizi gerçekleştirebilmek için gerekli makul süre içerisinde veya yasal süreler içerisinde veya depolanması ilgili kanun nedeniyle zorunlu olan süre içerisinde muhafaza etmekteyiz. Bizimle olan müşteri ilişkinizin sona ermesini veya müşteri adayı iseniz verilerin toplanmasını takiben pazarlama iletişimi almak isterseniz, bu iletişimi size göndermek için gerekli olan bilgilerinizi muhafaza edeceğiz. Veri depolanması hakkında daha fazla bilgi için aşağıda belirtildiği biçimde bizimle iletişime geçiniz.

Kişisel Verilerinizi Nasıl Koruyoruz

^ Başa Dön

Kişisel verilerinizi 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili diğer mevzuatlara kapsamında zorunlu olan teknik ve idari tedbirlere uygun olarak korumaktayız.

Diğer İnternet Sitelerine Bağlantılar

^ Başa Dön

Web sitemiz, size kolaylık ve bilgi sağlamak amacıyla diğer web sitelerine bağlantılar içerebilir. Bu web siteleri bizden bağımsız olarak işletilebilirler. Bağlantılı siteler kendi gizlilik bildirimleri ve politikalarına sahip olabilecek olup herhangi bir bağlantılı web sitesini ziyaret ettiğiniz takdirde, web sitelerinin gizlilik bildirimlerini ve politikalarını incelemeniz şiddetle tavsiye olunur. Ziyaret ettiğiniz herhangi bir bağlantılı web sitesi tarafımıza ait olmadığı veya tarafımızca kontrol edilen bir web sitesi olmadığı takdirde, bu web sitelerin içeriğinden, bu sitelerin tarafınızca sağlanan kişisel bilgiler dahil bilgilerinizin herhangi bir şekilde kullanımından veya bu web sitelerin gizlilik uygulanmalarından dolayı herhangi bir sorumluluğumuz bulunmamaktadır.

Gizlilik Politikamıza İlişkin Güncellemeler

^ Başa Dön

İşbu Gizlilik ve Çerez Politikası, kişisel bilgi uygulamalarımızı yansıtmak üzere zaman güncellenebilir. Gizlilik ve Çerev Politikamız’daki herhangi bir önemli değişik olduğu takdirde, söz konusu değişikliği tarafınıza bildirilmesine ilişkin web sitemizde göze çarpan bir bildirim yayınlayacak ve Gizlilik ve Çerez Politikası’nın en üst kısmında, işbu Gizlilik ve Çerez Politikası’nın en son ne zaman güncellendiğini belirteceğiz.

Bizimle İletişime Geçmek İçin

^ Başa Dön

İşbu Gizlilik ve Çerez Politikası ile ilgili herhangi bir sorunuz olduğunda veya haklarınızı kullanmak istediğinizde aşağıdaki bilgileri kullanabilirsiniz. 

Veri Sorumlusu : Elca Kozmetik Limited Şirketi
Posta adresi : Levazım Mahallesi, Koru Sokak, Zorlu Center, Kat: T1, No:2 161-169, 34340, 
                         Beşiktaş/İstanbul
E- posta adresi : musteri-iletisim@tr.estee.com

 

Top